Tarrakiinnitys

 1. Puhdista pinta huolellisesti (pesuaine ei saa sisältää öljyä). Suosittelemme puhdistukseen tuotetta 6000-11.
 2. Poista suojamuovi
 3. Aseta tuote tasaiselle, puhdistetulle pinnalle
 4. Anna kuivua 24 tuntia ennen tuotteen kuormitusta.

 HUOM ! Tarrakiinnitteisiä tuotteita EI suositella asennettavaksi kosteantilan tapettiin, koska kosteantilan tapetin pehmittimet vaikuttavat haitallisesti liimaan ja tuote voi irrota seinästä.

Liimaaminen laatoille – iComposite GLUEmix

 • Helppo asentaa GlueMix liimalla
 • Soveltuu SMEDBO tuotteille *
 • Fantastinen pitävyys
 • Nopea, kovettuu 4h kuluessa
 • Yksinkertainen poistaa vahingoittamatta alustaa
 • i.Composite GLUE MIX riittää neljälle normaalille Smedbo taustalevylle
 • Suihkukoreille ja nuppikoukuille #3455 ostetaan erikseen asennuslevy art. nro F966.

*SMEDBO EI suosittele liimausta tukikahvoille tai kääntyville pyyhetangoille. EI myöskään AIR, ART, DRY ja LIFE sarjan tuotteille.

Betonin

Käytä laajennuspultteja raskaimmille esineille ja sellaisille, joiden pitää kestää suurempaa painoa, esim. kylpyammeen tukikahva. Käytä muille esineille nylontulppaa ja ruuvia. Poraa reikä iskuporakoneella. Valitse poranteräksi sama koko kuin muovitulppa. Lyöntiankkurille M6 x 45 porausläpimitan pitää olla 6 mm ja syvyyden vähintään 35 mm. Punaiselle muovitulpalle pituus on 35 mm. Käytä 3–5 mm:n puuruuvia ja 5,5 mm:n poranterää. Poraussyvyyden on oltava vähintään 40 mm. Nylontulpalle pituus on 6 x 30 mm. Käytä puuruuvia, jonka läpimitta on 3,5–5 mm ja 6,0 mm:n poranterää. Poraussyvyyden on oltava vähintään 35 mm.

Kipsilevy

Käytä metalliankkuria tyyppiä Molly, tai nylonankkuria tyyppiä Yleistulppa, jotka laajentuvat sisäpuolella kun ruuvi kiristetään. Kipsi on huokoista. Poraa siksi reikä samankokoiseksi kuin ankkuri, joka varovasti painetaan tai lyödään reikään. Painavat esineet ja esineet, joiden on kestettävä suurtakin painoa, kiinnitetään puuruuveilla kipsilevyn takana olevaan puurimaan tai kiinnitysalustaan. Niitä ei saa kiinnittää ankkurilla kipsilevyihin. Poraa 8 mm poranterällä, kun käytät metalliankkuria tyyppiä Molly. Käytä koneruuvia M4 x 40 kiinnitysalueella 8–16 mm. Poraa 10 mm poranterällä, kun käytät nylonankkuria. Käytä noin 45–50 mm pitkää puuruuvia läpimitaltaan 3,5–4,5 mm.

Kiinnitys lastut/puukuitulevyt

Käytä yleisruuvia tai lastulevyruuvia. Käsin on helpompi ruuvata, jos ensin teet esireiän naskalilla tai pienemmällä poralla. Sopivan puuruuvin pituus on noin 40 mm ja läpimitta 3,5 mm.

Asennuslaatta

Tiili on melkein yhtä kova kuin betoni, mutta se voi haljeta, jos poraat liian lähelle reunaa. Käytä kiila-ankkuria painaville esineille joiden pitää kestää painoa. Käytä muille ja kevyille esineille, rusetti- tai nylontulppia sekä ruuvia. Poraa iskuporakoneella. Valitse poranterä samalla läpimitalla kuin tulppa. Kiila-ankkurille M6 x 45 mm pitää porausläpimitan olla 6 mm ja poraussyvyyden vähintään 35 mm. Muovitulpalle pituus on 35 mm. Käytä puuruuvia, jonka läpimitta on 3–4,5 mm ja 5,5 mm:n poranterää. Poraussyvyyden on oltava vähintään 40 mm. Nylontulpalle pituus on 6 x 30 mm. Käytä puuruuvia, jonka läpimitta on 3,5–4,5 mm ja 6,0 mm:n poranterää. Poraussyvyyden on oltava vähintään 35 mm.